kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Jak wybrać idealne buty ślubne?
2014/12/10 22:40:00

Jak wybrać wygodne buty do ślubu?


Każdy but, szczególnie ten bez paska podtrzymującego, powinien być dłuższy od stopy najwyżej o kilka milimetrów.

- Nigdy nie wybierajmy butów za dużych, ponieważ wtedy tylna część buta nie będzie dobrze obejmowała pięty, a przez to w trakcie chodzenia pięta będzie narażona na otarcia – podpowiada przedstawiciel Sensatiano. – Kształt czubka (noska) najlepiej uzależnić od kształtu stopy. Na przykład, jeśli palce są szeroko rozstawione, a drugi i trzeci palec są podobnej długości jak palec duży, panna młoda nie powinna wybierać butów ze szpiczastymi lub migdałowymi noskami. W takiej sytuacji lepszy będzie czubek szerszy, półokrągły.
fot. Sensatiano

Jeśli stopy są podatne na otarcia i odparzenia, szczególną uwagę należy zwrócić na materiały wykończeniowe oraz wkładkę pod wyściółką. Kobiety o wrażliwych stopach powinny wziąć pod uwagę szpilki lub czółenka wykonane z naturalnej skóry. Ze skóry powinna być wykonana również futrówka. Jeśli pozwala na to stylizacja, na ślub odbywający się latem warto wybrać sandałki, dzięki czemu stopy będą oddychać lepiej niż w zamkniętym obuwiu.

Warto wiedzieć, że możliwości rozchodzenia butów są różne i zależą zarówno od materiałów, jak i od fasonów. Np. skóra licowa rozciągnie się łatwiej niż satyna, a w kwestii wzorów – modele z paseczkami z przodu rozejdą się szybciej od czółenek.

Strony: [1] [2] [3] [4] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: buty, panna młoda, ślub


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»